E-visum Cuba Aanvragen

E-visum Cuba Aanvragen

e-Visum voor Cuba aanvragen: Hoe gaat dat in z'n werk?

Na het lezen van deze blog, weet je straks precies

  • Wat het e-Visum voor Cuba is en hoe het werkt.
  • Hoe lang je visum voor Cuba geldig is en vanaf wanneer de geldigheid ingaat.

e-Visum voor Cuba

Het e-Visum voor Cuba wordt sinds juli 2024 verstrekt als een code.

In de praktijk blijkt dat een e-Visum aanvragen voor Cuba zo makkelijk nog niet is.

  • Regel je het e-Visum bij het consulaat van Cuba dan moet je online formulieren invullen, geld overmaken, nog meer informatie invullen en dan wachten tot dat het consulaat in Den Haag je aanvraag in behandeling neemt, goedkeurt en de code uitgeeft. Dit kan een lange tijd in beslag nemen.
  • Bij het bestellen van het e-Visum bij het Consulaat moeten veel extra gegevens worden verstrekt, gegevens die je op een later tijdstip wéér moet invullen bij het d'Viajeros formulier.

Gelukkig kan het een stuk sneller, makkelijker en goedkoper. Bij ons bestel je het e-Visum voor Cuba gemakkelijk, zonder te veel gegevens en zonder wachttijd. 

Je voegt het e-Visum toe aan de winkelwagen (bestel voor alle reizigers 1, ook baby's), rond de bestelling af, en je hebt je codes binnen. Geen wachttijden bij Cubavisa.net

Wat moet ik met de code van het e-Visum doen ?

Als je reis bijna aanstaande is, moet je nog een online douane formulier invullen, dit heet het d'Viajeros formulier. Tijdens het invullen van dat formulier, op stap 2, zal je een vakje te zien krijgen, waar je de code van het e-Visum in kan vullen.

Als je het d'Viajeros formulier in z'n geheel afrond, dan zal het e-Visum worden gekoppeld aan de persoon voor wie het formulier is ingevuld. Zo simpel is het!

    Geldigheid van het Cubaanse e-Visum

    De codes voor het e-Visum die wij verkopen komen bij het Consulaat van Cuba vandaan, deze zijn dus meteen geldig.

    Als Destination Management Company voor Cuba mag Cuba Incentives de visa inkopen en weer doorverkopen via onze website. Cuba Visa is onderdeel van Cuba Incentives.

    De code zelf heeft verloopt niet en blijft geldig totdat je hem gebruikt. Pas wanneer je in Cuba aankomt gaat de geldigheid in, en vanaf dat moment is hij 90 dagen geldig. Je kan in Cuba je verblijf met nog eens 90 dagen verlengen. Dit doe je bij een immigratiekantoor.

    Om deze reden hebben wij dan ook geen vertrekdatum of vluchtgegevens nodig. Wij raden aan om tijdig je e-Visum te bestellen, zodat je hem alvast klaar hebt liggen voor je reis naar Cuba.

    Terug naar blog