Visum Cuba Aanvragen

Visum Cuba Aanvragen

Visum voor Cuba aanvragen: Hoe gaat dat in z'n werk?

Na het lezen van deze blog, weet je straks precies

  • Hoe en wat je moet invullen op je Cubaanse toeristenvisum.
  • Hoe lang je visum voor Cuba geldig is en vanaf wanneer de geldigheid ingaat.

Toeristenkaart voor Cuba

Een visum voor Cuba wordt verstrekt als een los, fysiek kaartje, ook wel een toeristenkaart genoemd. Er komt dus geen stempel of sticker in je paspoort.

In de praktijk blijkt dat een visum voor Cuba zo makkelijk nog niet is.

  • Regel je het visum bij het consulaat van Cuba dan moet je online formulieren invullen, geld overmaken, een afspraak maken voor het afhalen en als het zo ver is dan moet je met al de benodigde documenten naar het consulaat in Den Haag waar de toeristenkaart voor je in orde wordt gemaakt. Dit kan een lange tijd in beslag nemen.
  • Bij het ophalen van het visum bij het Consulaat moet iedereen persoonlijk aanwezig zijn (kinderen uitgesloten). Haal je het visum ook voor je partner ? Dan betaal je 25€ extra! Oops..

Gelukkig kan het een stuk sneller, makkelijker en goedkoper. Bij ons bestel je het visum voor Cuba zonder de deur uit te hoeven!

Bij ons kan je goedkoop, makkelijk, vanaf de bank en zonder je paspoort gegevens te verstrekken een visum voor Cuba bestellen. Je ontvangt een blanco visum. Alle benodigde gegevens vul je dan thuis op je gemak in, hierdoor hebben wij geen privé gegevens nodig. Uiteraard is het visum geldig, als je deze zelf invult!

Wat moet ik invullen op het visum voor Cuba?

  1. Je achternaam zoals vermeld in je paspoort.
  2. Je voornaam zoals vermeld in je paspoort. Heb je meerdere voornamen ? Je mag deze invullen, maar alleen je eerste voornaam is voldoende.
  3. Je geboortedatum (DD/MM/JJJJ).
  4. Je paspoort nummer, zoals deze rechtsboven in je paspoort vermeld staat.
  5. Je nationaliteit, dit mag in het Engels, Spaans of zoals vermeld in je paspoort. (bijvoorbeeld : Nederlandse, Bel)

Je vult zo de linker- en rechterkant in. Dit mag gewoon handgeschreven (schrijf duidelijk) zijn met een blauwe of zwarte pen. Bij aankomst in Cuba zullen ze het visum aan de achterkant stempelen en bij vertrek nemen ze het visum weer in.

Je hoeft niet veel informatie in te vullen, maar het is wel van belang dat je geen fouten maakt bij het invullen. Je mag niet krassen of doorstrepen op het visum. Heb je wel een fout gemaakt ? Neem contact met ons op, meestal zal je een nieuw visum moeten aanschaffen. Wil je liever geen risico lopen of vind je het makkelijker, maak dan gebruik van onze invulservice.

Geldigheid van het Cubaanse visum

De visa die wij verkopen komen bij het Consulaat van Cuba vandaan. De achterkant van het visum is voorzien van ons logo, dit is verplicht. Zonder logo is het visum niet geldig.

Als Destination Management Company voor Cuba mag Cuba Incentives de visa inkopen en voorzien van een stempel. Cuba Visa is onderdeel van Cuba Incentives.

Het visum met deze stempel wordt zonder problemen geaccepteerd in Cuba. Zodra je de benodigde gegevens op het visum hebt ingevuld, is het visum klaar. Je hoeft zelf niets meer te doen.

Het visum zelf heeft geen geldigheidsduur voordat je hem gebruikt. Pas wanneer je in Cuba aankomt gaat de geldigheid in, en vanaf dat moment is hij 90 dagen geldig.

Om deze reden hebben wij dan ook geen vertrekdatum of vluchtgegevens nodig. Wij raden aan om tijdig je visa te bestellen, zodat je hem alvast klaar hebt liggen voor je reis naar Cuba.

 

Terug naar blog